onsdag den 1. marts 2017

Ret, moral og politik: Vigtige datoer, formkrav og overblik (2017)

Image: Anna Ki


Sparringsgruppe for alle: www.facebook.com/groups/RMPjura/

Sparringsgruppe for hold 10: www.facebook.com/groups/102002793652709/

Gruppe på Absalon: https://absalon.ku.dk/courses/17911



Vejledning til aflevering af casebesvarelse.pdf – download 64.1 KB 

https://absalon.instructure.com/courses/17911/files/1120864/download

Alle jurakurser: http://kurser.ku.dk/#q=&education=&programme=&departments=&faculty=FACULTY_0006&studyBlockId=null&teachingLanguage=&period=&schedules=&studyId=&openUniversity=0&searched=1&volume=

Kurset "Ret, moral og politik":
http://kurser.ku.dk/course/jjub54098u/2016-2017



Facebook-diskussion ang. om man skal aflevere 2 eller 4 opgaver:
https://www.facebook.com/groups/19403148459/permalink/10154535275373460/

"RMP/ret, moral og politik-eksamen: 
Forelæseren siger at vi skal aflevere minimum to opgaver + en 24-timers opgave til eksamen, men at det er en god idé at aflevere fire i tilfælde af, at man dumper, for så kan man aflevere de to andre opgaver. 
Denne besked siger noget andet. Hvad siger I? Hvad siger jeres undervisere? Link til beskeden: https://absalon.ku.dk/courses/17911/discussion_topics/58490"

Blanket/forside til eksamen:

https://intranet.ku.dk/jur_ka/kontakt/blanketter/Sider/default.aspx

Hvor skal eksamen afleveres henne?

https://eksamen.ku.dk/studerende?authReference=ADFS (ifølge mailen fra 11/5/17 fra noreply@eksamen.ku.dk med titlen "Synliggørelse af prøve (exam is now visible) Ret, moral og politik - Portføljeeksamen") i pdf

Hvor skal de individuelle cases afleveres henne?

1) Log ind på https://absalon.ku.dk 
2) Kig ude til højre under "Coming up" eller under RMP "Assignments"
3) Gå ned til bunden i en assignment og vælg hvordan du vil aflevere (der har været diskussion om det skal være File Upload eller Final Submission)







Vicis tips: Der er så vidt jeg ved ingen formkrav mht. font, størrelse og linjeafstand; dog synes jeg noget med seriffer er nemmere på øjnene til længere læsning. Standarden har vist altid været 1,5 linjeafstand, Times New Roman, str. 12, men der findes mange andre pæne gratis fonte på internettet hvis man søger :)



Formkrav; filtype mv. (fra intranet --> uddannelsesside fra BA i jura --> eksamen --> praktiske forhold --> porteføljeeksamen link: https://intranet.ku.dk/jur_ba/eksamen/praktiske_forhold/Portefoljeeksamen/Sider/default.aspx)

Porteføljeeksamen

eksamenskataloget kan du finde en kort beskrivelse af prøveformen Porteføljeeksamen, herunder bestemmelser om formkrav, omfang og frister. Vær opmærksom på, at eksamenskataloget opdateres løbende.
Porteføljeeksamen består af to selvvalgte case-besvarelser og en besvarelse af en stillet individuel opgave (en et-døgns hjemmeopgave). 
Alle studerende, der er tilmeldt prøven i faget, vil ca. 5 hverdage før prøven kunne finde opslag på KUnet med praktisk information om hvordan prøven afvikles og hvordan besvarelsen afleveres.

Case-besvarelserne

I løbet af semestret skal du lave minimum to og maksimalt op til syv case-besvarelser - dette afhænger af faget. Case-besvarelserne afleveres i fagets rum i Absalon. 
Du skal aflevere i ét af følgende formater:
  • Microsoft Word (doc/docx), 
  • Open Office (sxw/odt) 
  • Rich text-format (rtf), 
  • Tekstdokument (txt). 

Den stillede individuelle opgave (Ét-døgnsopgaven)

Den skriftlige prøve, som er en individuel stillet opgave (en ét-døgnsopgave), bliver afholdt i eksamenssystemet, Digital Eksamen.
Læs mere om Digital Eksamen
Du skal aflevere din besvarelse i PDF-format.
Inden du omdanner filen til en PDF, skal du huske at indsætte teksten fra de to selvvalgte case-besvarelser uden at foretage ændringer i teksten. Det er et krav, at teksterne skal være identiske med det tidligere afleverede. PDF-filen navngives med dit eksamensnummer, som du finder i Selvbetjeningen. Hvis dit eksamensnummer eksempelvis er 432, skal filen navngives: ’432.pdf’.
Du skal anvende den officielle forside for eksamen i faget. Her skal du skrive, hvilke to cases, du har valgt til porteføljen. De officielle forsider finder du i blanketoversigten.
Gå til blanketoversigten

Formkrav og omfang

Du kan finde information om formkrav og omfang i eksamenskataloget.
Din besvarelse må ikke overskride det maksimale antal tegn. Gør den det, bliver opgaven afvist.
  • Case-besvarelse: Maksimalt 8.190 tegn ekskl. mellemrum 
  • Et-døgns hjemmeopgave: Maksimalt 8.190 tegn ekskl. mellemrum 

Omprøve

Ved omprøve er formen den samme, som ved den ordnære prøve. Du vælger to vilkårlige cases, du har skrevet i løbet af semestret, og du får en ny et-døgns hjemmeopgave.

Formkrav: (fra Assignments i Absalon, link: https://absalon.ku.dk/courses/17911/announcements)
"Kære Studerende,
Casebesvarelsen SKAL afleveres før fristens udløb. Det er vigtigt, at du afleverer i god tid. Hvis mange forsøger at aflevere inden for det samme minut, kan det betyde, at alle ikke får uploadet i tide. 
Aflevering skal ske inden kl. 01:59 på datoen angivet for hver af de syv cases (1 øvecase + 6 ordinære), jf. filen "Oversigt over afleveringsdatoer".


Før du uploader din casebesvarelse skal du skrive følgende information øverst på første side:

1. Fagets titel: Ret, moral og politik

2. Case nr. og spørgsmål, fx: case 3, spørgsmål 2 

3. Antal tegn. Hvor mange tegn besvarelsen indeholder ekskl. mellemrum.

4. Afleveringsdato

Der er ingen speciel forside til case-aflevering. Du SKAL dog skrive de informationer som er angivet i punkt 1-4.
Du må ikke skrive dit navn, KU-navn eller eksamensnummer på besvarelsen, da besvarelsen vil blive plagiatkontrolleret i det øjeblik den uploades. Der skal være et 100 % match mellem den besvarelse du afleverer på Absalon og den besvarelse, der afleveres sammen med den endelige eksamensopgave.
Skulle det vise sig, at du flere gange forgæves har forsøgt at aflevere, men afvises så skal du STRAKS fremsende casen til din underviser eller undertegnede. Faget vil på baggrund af klokkeslet i mailen herefter tage stilling til, om indlevering vil blive betragtet som rettidig.
Hvis du gerne vil kunne dokumentere, at du har afleveret din casebesvarelse, så skal du gemme et skærmprint af den besked du får, når du har afleveret din opgave. 

dbh og god fornøjelse
Mette"


Krav til form og indhold (Fra selve pdf'en med opgaven)

-  Omfang: Din besvarelse må højest fylde 31⁄2 normalsider à 2.340 anslag ex mellemrum, i alt max 8.190 ex mellemrum. 

-  Indledning: Din besvarelse skal indledes med ca. 1⁄4 til 1⁄2 side, hvor du begrunder dit valg af spørgsmål. 

-  Perspektivering: Din besvarelse skal (indledningsvis, i forbindelse med analysen eller afslutningsvis) indeholde en perspektivering på samlet set cirka 1⁄2 side på baggrund af den anførte teori til det af de to spørgsmål, du ikke valgte, dvs. til spørgsmål 1, hvis du har valgt at besvare spørgsmål 2 og omvendt. 

-  Henvisning til tekster i fagets lærebøger Retsfilosofi og/eller Retssociologi: angives i parentes umiddelbart efter den relevante passage ved først at angive efternavnet på forfatteren og dernæst at angive henholdsvis RF eller RS og sidetal. Eksempelvis vil (Olsen RF 175) være en henvisning til H.P. Olsens introduktion til kapitlet om Britisk retspositivisme, mens fx (Weber RS 33) vil være en henvisning til den danske oversættelse af et uddrag fra M. Webers tekst Økonomi og samfund, der oprindeligt blev udgivet i 1922 under titlen Wirtschaft und Gesellschaft

-  Deadline: Din casebesvarelse SKAL uploades senest kl. 02:00 natten mellem onsdag og torsdag ugen efter casen er blevet åbnet i Absalon. 

-  Spredningskrav: Din afsluttende eksamensbesvarelse skal bestå af to casebesvarelser fra din portefølje af besvarelser udarbejdet i løbet af semesteret samt én afsluttende 24- timerscasebesvarelse. Af disse i alt tre casebesvarelser skal enten to være af et retsfilosofisk spørgsmål og én af et retssociologisk spørgsmål; eller to af et retssociologisk spørgsmål og én af et retsfilosofisk spørgsmål. Du kan frit vælge hvordan du udmønter dette spredningskrav på hhv. de to caseopgaver og 24-timerseksamen. Der kan kun indleveres én besvarelse pr. case. 





Opfølgning på spørgetime (mail fra 23/5/2017)


Kære studerende,

Som lovet under spørgetimen lige et par opfølgende bemærkninger:

1. Valg af teoretikere til 24-timerseksamen: Til 24-timerseksamen må man gerne besvare et spørgsmål ud fra en teoretiker, som I også har brugt i en af de casebesvarelser fra porteføljen, som I vælger at indlevere til eksamen. (Men husk spredningskravet!)

2. iCourts Excellence Programme: Hvis I er interesserede i at deltage i iCourts Excellence Programme på kandidaten, så kan I læse mere om det i den vedhæftede fil. (En desværre pt. ikke helt ajourført hjemmesideversion kan tilgås her: http://jura.ku.dk/icourts/teaching-and-doctoral-training/master-excellence-programme/

3. Your Faculty needs you! Fakultetet søger frivillige til den forestående ICON-S konference med 800 deltagere. Læs mere her: https://icon-society.org/2017-conference/ (Links to an external site.)Links to an external site.. Henvend jer til malene.vinberg.johansen@jur.ku.dk for information om hvordan og hvorledes.

4. Retsfilosofisk læsegruppe: For de af jer der har fået smag for det, genstarter vi fakultetets retsfilosofiske læsegruppe til efteråret. Konceptet er simpelt: interesserede studerende læser og diskuterer sammen med mig retsfilosofiske tekster efter eget valg og af ren interesse. Aldeles frivilligt, aldeles uden tanke på employability, kun for at bevise at Aristoteles har ret: "Alle mennesker stræber af naturen efter viden". Meld jer til via Facebook-siden: https://www.facebook.com/groups/1654411824837293/?fref=ts

Held og lykke til eksamen, tak for denne gang og god sommer.
Bedste hilsner,

Mikkel og Jakob